Categories
Architecture Practice Work

Designing Our New Offices

This week I have been working with the two directors at Rogers and Jones Architects (the practice where I work) to redesign the building which will eventually house our new offices! It’s quite an exciting opportunity to think about the design space, our own work units and how best to retrofit quite a dated building.

The general plan for the works, showing finishes, reflected ceiling/lighting plan and heating.
3D Isometric view to show the general layout and feel of the furnishings and table arrangements.
Front elevational treatment, showing the minimalist glass canopy to be installed, signwriting and vertical cladding section.

Quite a lot about the design has been focused on the change of ceiling levels as you walk through the building, giving the more personal, intimate spaces a cosier feel and the design studio space a light and airy room height.

Looking forward to moving in and starting on some of the works now!

Categories
3D Modelling Architecture Practice Work

Survey of a Classical Block

For Rogers and Jones Architects, I recently completed this massive survey – featuring an existing block of accommodation for a housing association in Plymouth. I counted over 300 rooms whilst measuring and drawing this up in BIM software, but it was a useful experience as it gave me practice in manipulating large numbers of rooms on confusing level arrangements (through half-floors, stepped floorplates etc.).

Ground Floor and Site Plan
East Elevation
Categories
Architecture Practice Work

Extension and Alterations at St. Bridget’s Avenue

Some recent work I did at Rogers and Jones for a private client in Plymouth. I really loved the light and airy feel of the dining area, thanks to the three tilting velux skylights, as well as the quality of the kitchen finishes and fixtures.

Extension and alterations made to the rear of a dwelling in Plymouth. Replacing an existing lean-to conservatory/utility. Clients wished to maximise their views out into the garden, as well as create a more open and contemporary kitchen/living/dining area. We proposed a large 4m+ wide sliding/folding aluminium door opening out onto the patio and garden. The sloping soffit to the ceiling allows a light and airy space in the dining area, whilst the three pivoting velux rooflights allow a good amount of natural daylight into the room. The bespoke kitchen was designed by specialists.

The utility facilities were relocated to new side extension [not pictured] that also incorporated access to the rear garden and downstairs WC facilities.

Front elevation drawing
Sectional detail through lean-to roof