Designing Our New Offices

This week I have been working with the two directors at Rogers and Jones Architects (the practice where I work) to redesign the building which will eventually house our new offices! It’s quite an exciting opportunity to think about the design space, our own work units and how best to retrofit quite a dated building.

The general plan for the works, showing finishes, reflected ceiling/lighting plan and heating.
3D Isometric view to show the general layout and feel of the furnishings and table arrangements.
Front elevational treatment, showing the minimalist glass canopy to be installed, signwriting and vertical cladding section.

Quite a lot about the design has been focused on the change of ceiling levels as you walk through the building, giving the more personal, intimate spaces a cosier feel and the design studio space a light and airy room height.

Looking forward to moving in and starting on some of the works now!

Survey of a Classical Block

For Rogers and Jones Architects, I recently completed this massive survey – featuring an existing block of accommodation for a housing association in Plymouth. I counted over 300 rooms whilst measuring and drawing this up in BIM software, but it was a useful experience as it gave me practice in manipulating large numbers of rooms on confusing level arrangements (through half-floors, stepped floorplates etc.).

Ground Floor and Site Plan
East Elevation