Extension and Alterations at St. Bridget’s Avenue

Some recent work I did at Rogers and Jones for a private client in Plymouth. I really loved the light and airy feel of the dining area, thanks to the three tilting velux skylights, as well as the quality of the kitchen finishes and fixtures.

Extension and alterations made to the rear of a dwelling in Plymouth. Replacing an existing lean-to conservatory/utility. Clients wished to maximise their views out into the garden, as well as create a more open and contemporary kitchen/living/dining area. We proposed a large 4m+ wide sliding/folding aluminium door opening out onto the patio and garden. The sloping soffit to the ceiling allows a light and airy space in the dining area, whilst the three pivoting velux rooflights allow a good amount of natural daylight into the room. The bespoke kitchen was designed by specialists.

The utility facilities were relocated to new side extension [not pictured] that also incorporated access to the rear garden and downstairs WC facilities.

Front elevation drawing
Sectional detail through lean-to roof

New Dwelling – Tavistock

These are some photos of a (nearly) completed house that I worked on for Rogers and Jones Architects a while ago, in order to gain planning and building regulations approval for a bespoke residence located on the outskirts of Tavistock in Devon.

The design features an integrated garage and master bedroom above. The front projecting box window with full height glazing gives the building a contemporary look, which is then surrounded by powder-grey cedral cladding wrapping down from the roof.

Front elevation, for building regulations
Floor plans

The modern glass-sheet-effect porch design being hung via wound steel cable provides a light and minimalist entrance. The interior features a generous open plan kitchen and living space with large bifolding doors leading out to the garden.

Grade II Listed Building Extension

These are some sketchy perspective images I put together for a planning application submission on a Grade II listed building extension in South Devon. Originally there was an old lean-to garage/workshop and adjoining conservatory space connecting the the main house. To inject new life into the extension we proposed to use the thick wrapping, retaining wall to the back of the existing extension and to create a sleek living/lobby/kitchen unit with contemporary corrugated iron roof planes to both project back over the wall and to create rear high level lighting for the main rooms.

The basic 3D model for this has influenced the design greatly, in playing with the relationship between extension and original house, as well as seeing how the spaces could be stepped. I thought it would be quite nice to use the model to create these sketchy perspective views of the proposal. Made using Rhinoceros 3D and Photoshop+Wacom tablet/pen.