Grade II Listed Building Extension

These are some sketchy perspective images I put together for a planning application submission on a Grade II listed building extension in South Devon. Originally there was an old lean-to garage/workshop and adjoining conservatory space connecting the the main house. To inject new life into the extension we proposed to use the thick wrapping, retaining wall to the back of the existing extension and to create a sleek living/lobby/kitchen unit with contemporary corrugated iron roof planes to both project back over the wall and to create rear high level lighting for the main rooms.

The basic 3D model for this has influenced the design greatly, in playing with the relationship between extension and original house, as well as seeing how the spaces could be stepped. I thought it would be quite nice to use the model to create these sketchy perspective views of the proposal. Made using Rhinoceros 3D and Photoshop+Wacom tablet/pen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *