Extension and Alterations at St. Bridget’s Avenue

Some recent work I did at Rogers and Jones for a private client in Plymouth. I really loved the light and airy feel of the dining area, thanks to the three tilting velux skylights, as well as the quality of the kitchen finishes and fixtures.

Extension and alterations made to the rear of a dwelling in Plymouth. Replacing an existing lean-to conservatory/utility. Clients wished to maximise their views out into the garden, as well as create a more open and contemporary kitchen/living/dining area. We proposed a large 4m+ wide sliding/folding aluminium door opening out onto the patio and garden. The sloping soffit to the ceiling allows a light and airy space in the dining area, whilst the three pivoting velux rooflights allow a good amount of natural daylight into the room. The bespoke kitchen was designed by specialists.

The utility facilities were relocated to new side extension [not pictured] that also incorporated access to the rear garden and downstairs WC facilities.

Front elevation drawing
Sectional detail through lean-to roof

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *